Дамла Кемик е възпитаничка на СУ Никола Й. Вапцаров“,  тази година е

...
Дамла Кемик е възпитаничка на СУ Никола Й. Вапцаров“,  тази година е
Коментари Харесай

Ученичка от Айтос „построи“ Айфеловата кула от дървени пръчици

Дамла Кемик е възпитаничка на СУ „ Никола Й. Вапцаров “,  тази година е абитуриентка

Ученичка от направи макет на Айфеловата кула от 1000 дървени пръчици във връзка 20 март – Международния ден на франкофонията. Дамла Кемик от XIIа на СУ „ Никола Й. Вапцаров “ е една от отличничките в учебното заведение, помощник на знаменна група, член на Ученическия съвет. Това оповестиха от пресцентъра на МОН.

Макетът е висок 128 см. и е направен от нея за 12 дни след образователните занятия. Девойката се въодушевила за творбата от историята на Франция, френската просвета и архитектура. Изработването на Айфеловата кула е следващото предизвикателство за ученичката. Тя има ползи в разнообразни области и се занимава интензивно със спорт и изкуство.

Дамла взе участие в разнообразни национални и интернационалните конгреси и състезания, от които е спечелила голям брой награди. Темите са разнообразни: литература, изобразително изкуство, снимка и 3D изображения и други Ученичката се включва и в благотворителни начинания в поддръжка на хората с увреждания, недоносените бебета, битката с експанзията, грижите за животните.

В акция “Силата на ръцете ” във връзка със Световната седмица, отдадена на осведомеността по отношение на уврежданията на брахиалния плексус, Дамла направи над 300 сини лентички и стимулира съучениците си да се включат, оповестиха от управлението на учебното заведение. Ученичката е признателна на учителите от СУ „ Никола Й. Вапцаров “ за поддръжката, знанията и уменията, които й дават. Мечтае да продължи образованието си във висше учебно заведение и да учи редовно програмиране и интериорен дизайн.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР